2013. július 9., kedd

Indul a mandula! :D

Már egy ideje kacérkodtam egy privát témájú blog létrehozásával, de eleddig valahogy nem jutottam odáig, hogy a kacérkodás elhatározássá, azt követően pedig tetté érje ki magát... Na de most! :D
   És akkor közvetlenül azok után, hogy ezt tisztáztuk, talán tegyük azt is rendbe, hogy mégis miféle tartalmakat lehet itt várni a jövőre nézvést.
   Nr. 1 és legfontosabb: a másik blogomon található tartalmak "háttér anyagai". Hogy mit akar ez kicsit pontosabban jelenteni? Mindenek előtt valami visszaemlékezésfélét, hogy mégis, honnan jött az ötlet, hogy xy történetet megírjam, illetőleg, ami személyes kedvencem és egyben vesszőparipám: karakterek orrvérzésig! Egy kis Ki-kicsoda?, jellemrajzokkal bonyolítva, DE! képek nem lesznek, ezt most előre szeretném tisztázni! Még pedig azért nem, mert 1.) érzésem szerint a leíró részek elég részletesek (sőt, már-már túl részletesek, és távol álljon tőlem, hogy olyan klasszikusokhoz mérjem magam, mint Gárdonyi vagy Jókai, de náluk láttam sokszor utolsó szalmaszál állását is leíró részleteket, és tudom, hogy hajlamos vagyok én is elkapatni magam ilyen téren, mert szeretem, ha előttem és az olvasó előtt is filmszerűen jelenik meg a cselekmény, tébolyult elmém minden szüleményével együtt); és 2.) véletlenül sem szeretnék kész képet adni senkinek a kezébe. Egyrészt, mert saját tapasztalatból tudom, hogy mennyire illúzió romboló, ha olyan képet adnak meg, ami csak elnagyoltan fedi le mindazt, amire én asszociáltam... Másrészt meg az olvasás komoly agymunka, tessék megdolgozni az élményért! :D
   Másodszor, hogy mi várható még: inspirációs forgatag. És itt nem csak az írásra gondolok... Az írás mellett ugyanis – többek közt – táncolok is, és ez (szerintem elég érezhetően) minden ízében átszövi az irományaimat, éppen ezért a kettő számomra szinte elválaszthatatlan. Azt nem mondom, hogy egy könyvet olvasva valaha is eszembe jutott volna bármilyen koreográfiát megalkotni, de tánc közben, megfelelő zene hatására, bizony nem egy fejezet indult már meg bennem az önmegvalósítás útján. Úgyhogy eme bejegyzés keretében szeretném üdvözölni és felhívni az összes idetévedő táncos figyelmét (kiváltképp a latinosokét, mivel a jelenleg tanult táncstílusok közül ez áll hozzám a legközelebb, és ilyen témában tudok a legkönnyebben improvizálni vagy ne adj Isten koreográfiát alkotni), hogy itt találhatnak olyan tartalmat, ami esetleg felkeltheti az érdeklődésüket, és örömmel veszem, ha benyomásaiknak még hangot is adnak majd! ;)
   És valamelyest rákövetve az inspirációs-vonalra, mégis valamelyest külön kezelve a kettőt: könyvkritika, ahogy az csak tőlem telik! Volt ugyan egy ilyen témájú blogom, de ez nem ezen a serveren volt, hanem a freeblogon, és kissé meghalt a dolog; én viszont nem tudok anélkül létezni, hogy véleményt ne nyilvánítsak irodalmi témában (is), úgyhogy, szíves engedelmetekkel szeretnék tovább hódolni eme szenvedélyemnek, immáron itt, a bloggeren. :)
   Végül, de azért nem utolsó sorban, előfordulhat olyan is, hogy teljesen hétköznapi ihletésű témában fogok majd bejegyzést közzétenni. És bizony előfordulhat, hogy ez kevésbé fogja érdekelni a Nagyérdeműt (azaz: Titeket, Kedves Olvasók :3 ), de, tudjátok, van az emberben – bennünk írókban meg aztán pláne – egyfajta elfojtott közléskényszer, ami néha felszínre tör, és akkor aztán zúdul, ahogy a csövön kifér, válogatás nélkül. De ilyetén jellegű bejegyzéseim témáját már most előre meg tudom mondani, szóval, ha valakit esetleg nem érdekel, és szembe találkozik egy gyanúsan ilyen tartalmat ígérő címmel, nyugodtan evezzen számára érdekesebb vizekre. Na de, ilyen jellegű bejegyzéseim témája: Emberi ostobaság – avagy: nem vagyok gondolat olvasó, hangosan, jól érthetően és artikulálva legyen szíves közölni, mi a bánatot óhajt tőlem!, illetőleg: Emberi gyarlóság, párkapcsolati kommunikációs problémák, érzelmi- és szociális analfabétizmus, stb.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében (mindannyiunk érdekében) majd igyekszem a bejegyzések címében már előre jelezni és kódolni, mire lehet számítani. Mondjuk, az írásaimmal kapcsolatos dolgokhoz nem kívánok külön kommentárt fűzni, ellenben a többi témához mondjuk ilyen bélyegeket írnék a címbe, hogy: "Ó, az emberiség..!" vagy "Kritika", "Szabad egy táncra..?" és társaik. Szóval, terveim szerint elég könnyen lehetne szortírozni azon tartalmakat, amik esetleg nem érdekelnek valamit. És eddigi szokásaimmal ellentétben majd tömbösítek, szóval lesz oldalt ilyen widget, mappa vagy hogy az Istenbe hívják már... CÍMKE! (itt volt oldalt), és akkor már rögtön mindenki arrafelé kavirnyálhat, ami érdekli is. :)



Na, hát mára ennyit terveztem volna...
Illetve: legújabb kedvencemet azért még megosztanám veletek. Javasolnám a HD (720p) felbontást, hogy minél élvezhetőbb legyen a produkció! :3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése